Služby

Zubnej Ambulancie DoubleDent

DoubleDent Prešov

Ponúkame Vám ľudský prístup, otvorenú komunikáciu a ošetrenie modernými postupmi.

Vstupné vyšetrenie

Na prvú konzultáciu si vždy vyhradíme dostatočne dlhý čas a pýtame sa Vás na Vaše predstavy. Pri plánovaní liečby vykonávam RTG snímky a klinické vyšetrenie. Otvorene komunikujeme o rôznych možnostiach ošetrenia, o cenách, a s liečbou začíname až po Vašom schválení liečebného plánu.

Endodoncia - ošetrenie mŕtvych zubov/zápalu zubnej drene

Ošetrenie koreňových kanálikov je výkon určený na záchranu zuba a jeho zachovanie v ústnej dutine, ak bola poškodená zubná dreň. Zákrok vykonávame bezbolestne v lokálnej anestézii, s použitím kofferdamu – špeciálnej latexovej blany, ktorá ochráni Váš zub pred prienikom baktérií do ošetrovaného zuba, a zároveň znemožní únik antimikrobiálnych roztokov do Vašich úst. Ošetrenie vykonávame pod zväčšením lupových okuliarov.

Bielenie zubov

Bielenie je najmenej invazívny spôsob, ako urobiť Vaše zuby krajšie. Pred bielením Vás vyšetríme, zhotovíme odtlačky zubných oblúkov na ktoré prídu individualizované ,,formy” presne na Vaše zuby. Do foriem sa aplikuje gél po dobu dvoch týždňov každú noc na 8 hodín.

Ošetrenie detí

Nie je pravda, že mliečne zuby netreba opravovať. Kazy mliečnych zubov môžu vyústiť v bolestivé zápaly, ktoré ovplyvňujú celkové zdravie a spokojnosť dieťaťa. Predčasná strata zubov zvyšuje šancu na nutnosť liečby strojčekom v budúcnosti, zhoršuje žuvaciu schopnosť a negatívne ovplyvňuje sebavedomie dieťaťa. Pri ošetrení sa s dieťaťom zhovárame, vysvetľujeme a zachovávame jeho autonómiu. Používame lokálnu anestéziu vždy, keď je to prínosné.

Protézy

Protézy zhotovujeme v úzkej spolupráci s našim zubným technikom, aby sme zabezpečili výbornú kvalitu a retenciu protézy pri všetkých žuvacích pohyboch.

Ošetrenie zubného kazu, výmena nevyhovujúcich výplní

Pri ošetrení zubného kazu používame najkvalitnejšie materiály na trhu od firiem GC/3M/Densply a matricové systémy Palodent/Garrison. Amalgámové výplne nepoužívame. V cene výkonu je lokálna anestézia pre Váš maximálny komfort a bezbolestnosť. Po zhotovení výplne vykonávame nácvik čistenia daného medzizubného priestoru.

Dentálna hygiena

Aj keď si Vaše zuby čistíte, zubný kameň či pigmentácie sa zubnou kefkou odstrániť nedajú. Odporúčané je absolvovať dentálnu hygienu aspoň 1x do roka. Pieskovaním odstraňujeme pigmentácie, ultrazvukovým násadcom odstraňujeme zubný kameň, leštíme plochy zubov kefkou s fluoridačnou a leštiacou pastou, a na záver dávame inštruktáž správneho čistenia zubov a medzizubných priestorov.

Zubný röntgen

Vykonávanie röntgenových snímkov je v modernej stomatológii samozrejmosťou. Používame prístroje s nízkou radiačnou dávkou a vysokou kvalitou obrazu. Záhryzové snímky je odporúčané zhotovovať každé dva roky, z hľadiska prevencie a skorej detekcie zubného kazu, najmä na neprístupných miestach (pod výplňami, medzizubný priestor).

Korunky, mostíky

Dávame si záležať na presnosti našich prác. Najčastejšie používaným materiálom u nás je zirkonová keramika. Korunky zhotovujeme pri veľkej strate skloviny na danom zube, kde by obyčajná výplň nebola dlhodobo úspešná. Radi Vám vysvetlíme možnosti ako si čo najšetrnejšie zlepšiť estetiku úsmevu.

Objednajte sa na vstupnú konzultáciu